Ceaiul de Limba Cerbului
Tratament pentru fiere si ficat, namol, nisip, piatra.
Extrem de bun si de folosita, Limba Cerbului.
Are efecte astringente
De la limba-cerbului se folosesc, în scop terapeutic, frunzele, cu tot cu peţiol. Acestea conţin enzime, tanin şi vitamine, graţie cărora planta are efecte astringente, diaforetice (provoacă transpiraţia) şi diuretice. Bolile pulmonare pot fi mai uşor de vindecat dacă se bea constant infuzie de limba-cerbului. Acest preparat calmează tusea, degajează căile respiratorii, având reale proprietăţi expectorante.
Recomandam Ceai de Limba Cerbului de la firma Gold Plant !
Pentru comenzi telefonice sunati la nr:
0760 694 594 sau 0726 338 614
am intalnit in formula-as:
RăspundețiȘtergere"Pustnicul Ioan si ierburile lui Dumnezeu"
fragment:
Doar el, in tot tinutul, stie planta asta. El, Ioan Baron, si inca un pustnic batran, numit Stefan, care i-a dezvaluit candva locurile. Limba cerbului. "Navalnicul"... Un fel de feriga stranie, "lunga-asa, pe care-o recunosti si-o gasesti greu, ca creste numa' pe niste stanci umbrite si nu trebuie s-o culegi decat prin februarie, cand e maronie, pan' nu da vegetatia. Si s-o folosesti proaspata, fiindca doar astfel are puteri mari..."
deci vorbeste despre utilizare in stare proaspata si de un timp pt cules.
Ce ne puteti spune despre aceste recomandari ?
inca ceva:
RăspundețiȘtergere- Cele mai multe principii active din limba-cerbului se pierd prin uscare, de aceea este indicat să fie folosită doar proaspătă.
- Înainte de a urma un tratament cu limba-cerbului, vorbiţi cu medicul de familie, deoarece conţine tiaminaze, ce distrug vitamina B1 din organism.
de pe:
http://www.taifasuri.ro/taifasuri/farmacie-verde/3513-limba-cerbului-contribuie-la-evacuarea-bilei-nr275-sapt17-23-iun-2010.html